Förarbevis för vattenskoter

Krav på förarbevis för att köra vattenskoter träder ikraft 1 maj 2022.  
Förarbeviset utfärdas av Transportstyrelsen efter  godkänd utbildning. Det kommer att utfärdas i elektronisk form men det kommer även finnas möjlighet att beställa det i form av ett fysiskt kort mot en kostnad. 

Den som har ett förarintyg för fritidsbåt, ett manöverintyg för högfartsbåt eller ett kustskepparintyg som är utfärdat av Nämnden för båtlivsutbildning före den 1/5 2022 har rätt att köra vattenskoter med ett sådant intyg till och med 30/4 2023. Kontakta Nämnden för båtlivsutbildning om du vill validera en äldre variant eller saknar din blå bok.

Den som innehar ett förarintyg för fritidsbåt, ett manöverintyg för högfartsbåt eller ett kustskepparintyg som är utfärdat eller validerat av Nämnden för båtlivsutbildning före den 1 maj 2022 kan fram till och med 30 april 2023 efter ansökan hos Transportstyrelsen få ett förarbevis för vattenskoter utfärdat utan ytterligare utbildning.

Utbildning ordnas av studieförbund m fl och det finns  utbildningar på distans via nätat.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *